Woningaanpassing
               Wmo

Om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen kan het noodzakelijk zijn om uw woning aan te passen. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om het toilet te verhogen, een traplift of een extra trapleuning te plaatsen. Een denkbare woningaanpassing wmo kan zijn een wandbeugel of pakpaal. Een pakpaal is een verplaatsbare paal die geklemd wordt tussen vloer en plafond, waaraan iemand extra houvast heeft. De pakpaal biedt bijvoorbeeld voor mensen met de ziekte van Parkinson uitkomst.

Trapliften Wmo

Bent u niet langer in staat om veilig trap te lopen, mogelijk kan een traplift op grond van de wmo de oplossing zijn. Hoe krijgt u een traplift van de wmo? U maakt melding bij de wmo-afdeling van uw gemeente. Op basis van deze melding zal een wmo-consulent contact met u opnemen. In bepaalde gevallen zal een medisch adviseur en soms een bouwkundige worden ingeschakeld om uw situatie te beoordelen op de noodzaak voor een traplift. Blijkt dat een traplift vanuit de wmo een passende en geboden oplossing is, dan zal de traplift door een professioneel bedrijf bij u geplaatst worden. Veelal wordt de traplift op grond van de wmo u in bruikleen verstrekt.

Hoe regel ik een

Woningaanpassing wmo

Pakpaal

Meestal kunt u via de website van uw gemeente achterhalen waar u melding kunt maken voor huishoudelijke hulp. Nadat u melding heeft gemaakt van uw behoefte aan huishoudelijke hulp zal een wmo-consulent van uw gemeente contact met u opnemen om een afspraak bij u thuis in te plannen. Dit gesprek wordt ook wel het keukentafelgesprek genoemd. In dit gesprek bespreekt de wmo-consulent uw behoefte aan huishoudelijke hulp en wordt er nagegaan welke huishoudelijke taken van u overgenomen moeten worden door de hulp. Vanaf de wmo-melding heeft de wmo-consulent zes weken om uw behoefte aan huishoudelijke hulp te onderzoeken.

woningaanpassing wmo

Bezwaar en Beroep

Heeft u van uw gemeente een afwijzend besluit gekregen op uw wmo-aanvraag voor een woningaanpassing, neemt u dan contact op met Van Niftrik Advocatuur voor advies. Wij beoordelen het besluit en informeren u over uw proceskansen en de eventuele proceskosten.

GRATIS ORI√čNTEREND GESPREK

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS.
NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.