Wat kost een wmo-advocaat?

Wat kost een wmo-advocaat?

De advocaat kunt u op verschillende manieren betalen voor zijn werkzaamheden. In de eerste plaats kan dat door een uurtarief overeen te komen met de advocaat. Bent u verzekerd bij een rechtsbijstandsverzekeraar zoals de DAS of ARAG, dan kan de advocaat meestal op kosten van uw verzekeraar de zaak voor u voeren. U betaalt in de meeste gevallen dan geen kosten. Bent u niet verzekerd voor de kosten van rechtsbijstand en kunt u een advocaat niet betalen. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen kunt u in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor toevoeging van een advocaat. Men noemt dit ook wel een advocaat Pro Deo.

Hoe vraagt u een toevoeging aan?

De advocaat vraagt de toevoeging namens u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Vervolgens beslist de Raad of de toevoeging aan u verstrekt wordt. Krijgt u een toevoeging, dan zal de Raad bepalen welke eigen bijdrage u rechtstreeks aan de advocaat dient te betalen. Kunt u de eigen bijdrage niet betalen, dan kunt u onder omstandigheden om vergoeding van deze kosten verzoeken op grond van de bijzondere bijstand.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een toevoeging?

U wilt graag gebruik maken van een toevoeging en u heeft hulp nodig bij het aanvragen van een toevoeging. Van Niftrik Advocatuur helpt u hierbij. Als uw advocaat geef ik u passend advies en beantwoord ik uw vragen. Contact opnemen kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag op 085 203 0903 of via het contactformulier op onze contactpagina.

GRATIS ORI√čNTEREND GESPREK

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS.
NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.