Search
Close this search box.

Wat kost een wmo-advocaat?

Wat kost een wmo-advocaat?

De advocaat kunt u op verschillende manieren betalen voor zijn werkzaamheden. In de eerste plaats kan dat door een uurtarief overeen te komen met de advocaat. Bent u verzekerd bij een rechtsbijstandsverzekeraar zoals de DAS of ARAG, dan kan de advocaat meestal op kosten van uw verzekeraar de zaak voor u voeren. U betaalt in de meeste gevallen dan geen kosten. Bent u niet verzekerd voor de kosten van rechtsbijstand en kunt u een advocaat niet betalen. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen kunt u in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor toevoeging van een advocaat. Men noemt dit ook wel een advocaat Pro Deo.

Hoe vraagt u een toevoeging aan?

De advocaat vraagt de toevoeging namens u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Vervolgens beslist de Raad of de toevoeging aan u verstrekt wordt. Krijgt u een toevoeging, dan zal de Raad bepalen welke eigen bijdrage u rechtstreeks aan de advocaat dient te betalen. Kunt u de eigen bijdrage niet betalen, dan kunt u onder omstandigheden om vergoeding van deze kosten verzoeken op grond van de bijzondere bijstand.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een toevoeging?

U wilt graag gebruik maken van een toevoeging en u heeft hulp nodig bij het aanvragen van een toevoeging. Van Niftrik Advocatuur helpt u hierbij. Als uw advocaat geef ik u passend advies en beantwoord ik uw vragen. Contact opnemen kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag op 085 203 0903 of via het contactformulier op onze contactpagina.

GRATIS ORIËNTEREND GESPREK

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS.
NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.