Wat betekent WMO?

Wat betekent wmo?

Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet is per januari 2015 ingevoerd en vervangt voor een gedeelte de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). De wet legt op gemeenten de verplichting om te zorgen dat haar inwoners kunnen participeren in de maatschappij. Het komt helaas regelmatig voor dat mensen niet of onvoldoende ondersteund worden. Als uw Wmo-advocaat in Nijmegen behartig ik uw belangen uiteraard zo goed mogelijk, zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Wat betekent WMO voor u?

Wat betekent Wmo voor u. Heeft u een hulpvraag, dan kunt u ondersteuning op grond van de Wmo aanvragen bij uw gemeente. Uw gemeente beoordeelt vervolgens uw aanvraag. U kunt onder meer huishoudelijke hulp, een vervoersvoorziening, individuele begeleiding, dagbesteding, een rolstoel, beschermd wonen, een woningaanpassing of respijtzorg aanvragen.

Problemen met uw WMO

Problemen met uw Wmo-voorziening zijn uiterst vervelend. Het kan voorkomen dat u minder geld ontvangt om zorg in te kopen, de uren voor uw huishoudelijke hulp worden gekort of uw hulpmiddelen worden niet vervangen, terwijl u hiervan afhankelijk bent. Als u problemen met uw Wmo-voorziening ervaart, zijn wij er om u te helpen. Van Niftrik Advocatuur staat voor u klaar en is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar op 085 203 0903. Neem nu contact op met uw Wmo-advocaat in Nijmegen. Wij behartigen uw belangen ook als u niet in Nijmegen woont. Ons kantoor komt bij alle Nederlandse gemeenten voor u op.

GRATIS ORI√čNTEREND GESPREK

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS.
NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.