Kan ik mijn zorgverlener zelf kiezen?

Kan ik mijn zorgverlener zelf kiezen?

Kan ik mijn zorgverlener zelf kiezen? Het is mogelijk om uw zorgverlener zelf te kiezen. De aangevraagde voorziening kan aan u verstrekt worden in natura, maar ook door u een persoonsgebonden budget ter beschikking te stellen. Kiest u voor zorg in natura, dan krijgt u een zorgverlener die door de gemeente is uitgekozen.

Voorziening in pgb

Zit de door u gewenste zorgverlener daar niet bij of heeft u graag meer regie over het inkopen van de benodigde hulp, zorg of ondersteuning, dan kunt u er voor kiezen dat de voorziening in pgb verstrekt wordt. De Wmo geeft u dit keuzerecht. Kiest u voor pgb, dan sluit u zelf een zorgovereenkomst met uw zorgverlener of de aanbieder van hulpmiddelen. U krijgt vervolgens te maken met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Via de SVB regelt u zelf als budgethouder de pgb-betalingen aan uw zorgverleners of aanbieders. 

Voor meer informatie of vragen na het lezen van dit artikel ‘Kan ik mijn zorgverlener zelf kiezen’ adviseren wij u onze veelgestelde vragen te raadplegen. Voor het maken van een afspraak kunt u Van Niftrik Advocatuur telefonisch bereiken op 085 203 0903. Ons advocatenkantoor in Nijmegen is geopend van maandag tot en met vrijdag.

GRATIS ORIËNTEREND GESPREK

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS.
NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.