Is mijn letselschadezaak verjaard?

Is mijn letselschadezaak verjaard?

U bent slachtoffer van letselschade, maar u spreekt niet direct uw wederpartij daarvoor aan. Als u op een later moment alsnog uw letselschade vergoed wilt krijgen, zult u zich afvragen: is mijn letselschadezaak verjaard?

Verjaringstermijnen

Het is afhankelijk van het soort zaak en de partij die u daarvoor aansprakelijk wilt houden, welke verjaringstermijnen gelden. In veel gevallen geldt dat u binnen vijf jaar na het ongeval aanspraak dient te maken op vergoeding van uw schade. De verjaringstermijn begint te lopen op het moment dat u bekend bent met de schade, maar ook met de aansprakelijke wederpartij. Is uw wederpartij verzekerd voor de schade en wenst u een directe aanspraak voor uw schade te hebben op de verzekeraar, houd u dan rekening met een verjaringstermijn van drie jaar. 

Om te voorkomen dat uw letselschadezaak verjaart, kunt u de verjaring stuiten. Wij raden u aan de bijstand van onze advocaat in nijmegen in te schakelen om te voorkomen dat u door verjaring van uw zaak geen recht meer heeft op vergoeding van uw letselschade.

Meer informatie over verjaring van een letselschadezaak?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Van Niftrik Advocatuur. Uw letselschade advocaat in Nijmegen. Wij zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch te bereiken op telefoonnummer 085 203 0903 of via het contactformulier op onze contactpagina.

Heeft u nog meer vragen?
Mogelijk staat het antwoord op uw vraag op onze veelgestelde vragen pagina.

GRATIS ORIËNTEREND GESPREK

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS.
NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.