Roy van Niftrik Letselschade advocaat en advocaat aansprakelijkheidsrecht bij Van Niftrik Advocatuur in Nijmegen
Roy van Niftrik

Roy Van Niftrik

Advocaat

Pijltje naar beneden

over roy van niftrik

Roy van Niftrik Letselschade advocaat en advocaat aansprakelijkheidsrecht bij Van Niftrik Advocatuur in Nijmegen
Roy van Niftrik

Rechtspraak en advocatuur

Na geruime tijd werkzaam te zijn geweest in de rechtspraak als buitengriffier, heb ik de overstap gemaakt naar de advocatuur om meer voor de rechtzoekende te kunnen betekenen. In de rechtspraak heb ik geleerd hoe de rechter tegen zaken aankijkt en wat doorslaggevend is om tot een beslissing te komen. Naast actuele kennis van het recht, is het belangrijk om snel waar te nemen welke belangen een rol spelen. Daarnaast is voor het bereiken van de oplossing een voldoende dosis tact nodig. Recht hebben is immer nog geen recht krijgen.

“Recht hebben is nog
geen recht krijgen”

Wijnen & van Oosterom

piano’s en vleugels

Naast mijn juridische loopbaan ben ik de eigenaar van het pianostembedrijf Wijnen & van Oosterom. Als ondernemer weet ik dat vertrouwen de basis vormt voor het drijven van handel en dat mijn creativiteit het verschil kan maken. Het is daarbij uiteraard van belang om zaken scherp in de peiling te hebben en de administratie op orde te houden. Als ondernemer heb ik altijd de verantwoordelijkheid over het reilen en zijlen van het bedrijf en zo voel ik dat ook in de zaken van mijn cliënten.

Aanpak

Door goed te luisteren naar wat de ander zegt, ontstaat er vertrouwen en kan ik snel in kaart brengen wat de belangen van partijen zijn. Door de belangen goed te begrijpen, blijkt overigens de omvang van het geschil vaak kleiner te zijn. Een oplossing kan dan sneller bereikt worden. Daarbij zoek ik met mijn creativiteit buiten de gebaande paden naar oplossingsmogelijkheden.

Toch kan het nodig zijn om het geschil te laten beslechten door de rechter. Het is dan essentieel om goed onder woorden te brengen waar het in de kern om gaat. Dit is een eigenschap die ik onder meer onderhoud als universitair docent. 

Universitair docentschap

Zowel mijn verbale als mijn non-verbale communicatie train ik als docent regelmatig in de collegezalen. Mijn banden met de Radboud universiteit en Nyenrode Business Universiteit, de docenten en studenten leveren steeds weer nieuwe inzichten op, die ik kan gebruiken bij de behandeling van mijn zaken.

Advocaat

· 2017 - heden

Gerechtssecretaris (griffier) rechtbank, sectoren handel, kanton en familie.

· 2011 - 2016

Het team van Van Niftrik Advocatuur in Nijmegen staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

GRATIS ORIËNTEREND GESPREK

DIT EERSTE GESPREK MET DE ADVOCAAT IS VRIJBLIJVEND EN GRATIS.
NEEM NU CONTACT OP OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.